Ikea přichází s novou možností nakupování. Už od pondělí!

Ikea přichází s novou možností nakupování. Už od pondělí! Canva

Ikea, známý obchod s nábytkem a domácími potřebami, rozšiřuje nabídku svých služeb o možnost vyzvednout si zboží v úložných boxech, tedy bez nutnosti jít přímo do prodejny nebo si produkty nechat dovést.

Přečtěte si také

Jak na dokonale šťavnaté a křehké libové maso? Naložte ho do soli metodou brining

Jak to bude fungovat?

Na e-shopu si objednáte zboží a zvolíte možnost nechat si ho uložit do boxu. Nemusíte se obávat, že by se tam nevešlo, boxy budou v šesti velikostech, přičemž váš nákup může být rozdělen do několika z nich. Objednat si díky tomu můžete skutečně kterékoliv zboží z nabídky internetového obchodu, a to včetně nábytku.

Poté, co bude vámi zakoupené zboží připravené k vyzvednutí, vám přijde SMS zpráva s kódem (případně s více kódy, pokud musela být vaše objednávka rozdělená). Kód zadáte na obrazovku přímo u úložných boxů, načež se příslušné skříňky otevřou. Princip je tedy stejný jako u Alza boxů, které takto fungují už déle.

Na vyzvednutí má zákazník tři dny. Boxy budou přístupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Do obchodu už nebudete muset, když se vám nebude chtít. Canva

Kolik to bude stát?

Cena je nastavená stejně jako v případě služby Klikni a vyzvedni. Začíná na 49 Kč u objednávek do 15 kg, ale nepřesáhne 499 Kč, což je cena za objednávky nad 200 kg.

Kde je možné boxy využít?

Jako první poskytne úložné boxy Ikea na pražském Zličíně, kde začnou být k dispozici od pondělí 28. června. Tam bude 44 boxů umístěných vlevo od východu z obchodního domu.

Později boxy najdete na Černém Mostě, kde jich bude 21, a v Brně, kde se chystá 45 výdejních skříněk.