Medová pohanka s ovocem: To je zdravá snídaně za pár minut

Tip na rychlou, a přitom zdravou svačinku se hodí vždycky! Vyzkoušejte tentokrát pohanku slazenou hruškou a medem, které říz dodává skořice a svěžest zase čerstvé ovoce.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Vypěstujte si ty nejlepší jahody. Pochutnáte si na nich stokrát víc než na kupovaných

Proč je pohanka zdravá?

Pohanka obsahuje velké množství prospěšných látek. Mezi ně patří například zinek, který je důležitý pro naši imunitu, a rutin, jenž pozitivně působí na pružnost cév a spolu s vitamínem E, který pohanka také obsahuje, léčí chorobné změny na cévách. Ve spolupráci s vitamínem C zase snižuje riziko trombózy, infarktu i mrtvice.

Pohanka je také zdrojem vlákniny a dokáže snižovat tlak i hladinu cholesterolu, zmírňuje žaludeční potíže a také je vhodná pro prevenci a podporu léčby křečových žil.

Navíc je bezlepková, takže je vhodná i pro osoby s celiakií.

Pohanka je chutná, zdravá a levná. Kupi

Suroviny na medovou pohanku s ovocem

  • 250 g pohanky
  • 1 hruška
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce skořice
  • citrónová šťáva
  • lesní ovoce
  • čerstvá máta

Postup přípravy

  1. Pohanku uvaříme podle návodu.
  2. Nastrouháme hrušku a smícháme ji s uvařenou pohankou.
  3. Přidáme skořici, lžíci medu a citrónovou šťávu a vše znovu promícháme.
  4. Naservírujeme a ozdobíme lesním ovocem a čerstvou mátou.

Dobrou chuť!