Otevření Primarku v Praze se blíží. Kdy se dozvíme datum?

Primark už brzy v ČR! Primark

O pražském Primarku se mluví již dlouho a nyní to vypadá, že se ho konečně čeští zákazníci dočkají. Termín se přitom pravděpodobně dozvědí už brzy.

Přečtěte si také

PENNY a Lidl stahují z prodeje ovocné smoothie s toxickým patulinem a varují před jeho konzumací

Levné a trendy

Primark je oblíbeným řetězcem u mnoha věkových skupin. Mladí lidé ho obvykle vyhledávají, protože v něm najdou oblečení podle poslední módy, starší pak spíše pro univerzální kousky, které v nabídce také nechybí. Jedno mají ovšem společné: vyhovují jim nízké ceny, jimiž je Primark proslulý.

Nebýt covidu, Primark by Praha už měla

Plánování českého Primarku probíhá již delší dobu, jenže pandemie koronaviru zasáhla do všech odvětví. V tomto případě posunula termín otevření. Nyní se však blýská na lepší časy. V rámci postupného rozvolňování bylo k 10. květnu 2021 povoleno otevření obchodů. Primark sice k tomuto termínu ještě neotevřel, nicméně datum, kdy by k tomu mělo dojít, se má veřejnost již brzy dozvědět.

Na otevření Primarku na Václavském náměstí, který bude prvním obchodem tohoto řetězce v České republice, jsme se zeptali Kateřiny Outlé z agentury Grayling, zastupující Primark „S opětovným otevíráním maloobchodu můžeme konečně pokročit v našich plánech na otevření naší první pobočky Primark v České republice. Věříme, že pandemie covid-19 nezpůsobí další zpoždění a v nadcházejících týdnech budeme moci oznámit datum otevření, plánované na pozdější termín tohoto roku. Nemůžeme se dočkat, až otevřeme českým zákazníkům dveře našeho obchodu v Praze a umožníme jim tak nakupovat fantastickou módu za fantastické ceny.“

Primark bude na Václavském náměstí. Primark

Už nebudete muset do zahraničí

Řada nakupujících, která doposud jezdila například do Primarku v Drážďanech, se jistě nemůže dočkat. Hůře na tom ovšem budou agentury, které si na výletech do tohoto obchodu postavily obchodní strategii. Cesta do Primarku totiž bude pro Čechy o dost snazší.

Zavedené značky rozvolnění využily

Díky novým vládním opatřením se povolení prodeje už netýká jen vybraného zboží, mezi něž patřilo například dětské oblečení a obuv. 10. května 2021 tak po několikaměsíční pauze přivítaly zákazníky obchody s oblečením, jako je H&M, Zara, C&A a řada dalších, v běžném režimu a s plnou nabídkou.