Nejlepší krémová polévka? Jedině z pečené mrkve

Připravit chutný mrkvový krém se může zdát jako poměrně snadný úkol. Jenže opak je pravdou. Ten nejlepší totiž připravíte jedině tak, že mrkev nejprve upečete. Pak už jen správně ochutíte a skvělá polévka je na světě.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Už žádné rostlinné steaky nebo karbanátky. Francie zakázala „masné“ označování bezmasých výrobků

Krém z pečené mrkve

Suroviny

  • 1 kg mrkve
  • cibule
  • zeleninový vývar
  • 250 ml olivového oleje
  • máslo
  • 30% smetana
  • sůl a pepř
  • zázvor
  • koriandr
  • chilli

Postup přípravy

  1. Mrkev nakrájíme na menší kousky.
  2. Nakrájíme cibuli a zázvor.
  3. Na plech s pečicím papírem vyskládáme mrkev, zakapeme olivovým olejem a dáme péct na 30 minut při 180 °C.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme mrkev a zázvor.
  5. Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme a přidáme smetanu.
  6. Povaříme a rozmixujeme.
  7. Na závěr ozdobíme koriandrem a chilli papričkou.
Když mrkev nejdříve upečete, bude krémová polévka chutnější. Kupi

Přejeme dobrou chuť!