Hubnutí tancem? Je to hračka, víme, koho sledovat na YouTube

Tanec hravě nahradí cvičení i kardio zároveň. Canva

Hubnutí jde při tanci samo – stačí se přesvědčit a pravidelně si pořádně zatancovat. Získáte nejen slušnou dávku endorfinů, ale zbavíte se i nadbytečných kil. Které druhy tance si můžete užít a kdo vás je naučí?

Přečtěte si také

Recept na rychlé vafle, které jsou hotové za pár minut a báječně chutnají!

Proč právě tanec podporuje hubnutí?

S tancem zhubnete díky zvýšení tepové frekvence, při které spalujete své tukové zásoby. Na rozdíl od jiných sportů a pohybových aktivit nejde o nadměrnou zátěž, a přesně proto se dostanete do té pravé tepovky.

Tanec je tedy nejen pohybem, ale i radostí – můžete si zatancovat jen tak pro úsměv na rtech, a přitom uděláte něco skvělého pro své tělo. Zní to dobře? Tak si pojďte zatancovat!

Formování celého těla? Zkuste latinu!

Latina nabízí pestrý výběr různých druhů tanců, skvěle vypadá a je vhodná pro jednotlivce i páry. Rozhýbete boky, užijete si rytmus a uděláte něco pro svou kondici.

Koho si pustit na YouTube? I když jsou studia zavřená, můžete si užít zábavnou lekci pohodlně a doma: najděte si třeba Tančírnu online od Boldi dance nebo si zatancujte úžasnou festivalovou sambu s Veronikou Lálovou. Vždy si můžete vybrat, zda si užijete pohyb při lekci pro začátečníky, nebo zda dáte přednost lekci náročnější – tedy pro pokročilé.

Uvolněte se s orientálním tancem

Orientální tanec je skvělý na vypracování hezkého břicha – které může být krásné a ženské i bez viditelných svalů. Orientální tanec vás naučí ladnosti. Pohyb může být pomalejší, stejně tak i hubnutí, na druhou stranu jde o dokonalou meditaci, při které si odpočinete.

Pokud si své vlohy pro ladnost pohybu chcete ověřit, vsaďte na Kathreen Derouet, která má na svém kanálu bohatý seznam inspirativních lekcí a videí.

Výhoda tance? Potřebujete jen hudbu a vlastní nadšení. Canva

Chybí vám fitko? Zkuste fitdance

Jak si zpevnit postavu a spalovat tuky, aniž byste museli trávit hodiny kardio cvičením a posilovnou? Možná je pro vás to pravé řešení fitdance. Ten totiž kombinuje prvky cviků s tancem do rytmu hudby. Skvěle se unavíte, a ještě lépe doplníte hormony štěstí.

Slušný výběr hudebních pecek a opravdu energických lekcí nabízí Fitdance. A kvalita? Podívejte se na počty zhlédnutí, které hovoří za vše. Tohle vás perfektně vyšťaví... nebo snad nakopne?

Hravý, moderní, zábavný dancehall

Máte raději alternativnější rytmy? A co třeba dancehall? Tento styl vychází z reggae. Surový rytmus vás prostě bude bavit – obzvláště, když zapojíte celé tělo a roztančíte svůj svět. Stačí si poslechnout některé hity a uvidíte, že vás tóny dancehallu nenechají chladnými.

Pusťte si třeba nenáročné tutorialy od Chop Daily nebo zkuste dynamické lekce od Hip Shake fitness. Bavte se!

Chcete se hýbat? Tancujte!

Preferujete tuzemské lektory a trápí vás, že nemůžete dojít na lekci osobně? Navštivte web svého oblíbeného či místního tanečního centra, většina z nich nabízí placené online lekce, někteří dokonce vytvořili celé kurzy – tak kdo říká, že se doma tančit nenaučíte? Zapojte třeba blízké a užijte si zábavu plnou dobré hudby a nadšení!