Jak vybrat tu nejlepší řasenku pro vaše oči

Jak vybrat tu nejlepší řasenku pro vaše oči Canva

Řasenka je jedno z nejpoužívanějších líčidel. I ženy, které obvykle make-up nenosí, používají alespoň řasenku. Řasy krásně zvýrazní, prodlouží, dodá jim objem. Vaše oči během chvíle vyniknou. Ale jak vybrat tu pravou řasenku pro vás? A dá se nějak její životnost prodloužit? 

Přečtěte si také

Italové zveřejnili nejhrůznější kombinace pizzy. Dali byste si pizzu s toppingem z hadího masa?

Jakou řasenku vybrat?

Tak jako ostatní kosmetické produkty, tak ani řasenky nepatří mezi univerzální líčidla. U kartáčků máte na výběr nejčastěji mezi plastovými nebo gumovými štětinkami. 

Prodloužení 

Prodlužující řasenky se hodí pro krátké, ale husté řasy. Složení většinou obsahuje vlákna, která se na řasy „nabalí“ a přidají jim na délce. Spousta prodlužujících řasenek má silikonový kartáček s krátkými štětinami, kónický kartáček nebo kartáček ve tvaru hřebínku.

Objem

Složení řasenek pro objem řas může být na bázi silikonu nebo vosku, aby řasy vypadaly opticky objemnější. Nejvhodnější je pro objem vybírat širší, větší kartáček s hustými štětinami, který řasy lehce prodlouží, zároveň je zahušťuje a dodá jim na objemu.

Natočení řas

Řasenky pro natočení řas většinou obsahuje polymery, aby natočení řas dlouho vydrželo. Kartáček má nejčastěji zahnutý tvar. Před nanesením řasenky nezapomeňte použít kleštičky na řasy.

Jakou barvu?

Možná v obchodě pokaždé sáhnete pokaždé po černé řasence. Je to univerzální barva, vhodná pro každého. Pokud máte světlé vlasy a oči, vyzkoušejte řasenku hnědou, vypadá mnohem přirozeněji a určitě se i v ní budete cítit dobře. Pokud se chystáte na party, na ples nebo chcete jen ladit se svým oblečením, nebojte se vyzkoušet barevnou řasenku. 

Pro citlivé oči

Pokud máte citlivé oči nebo nosíte kontaktní čočky, vybírejte řasenky vhodné pro citlivé oči. Ale pozor, ne každá řasenka, která tento údaj uvádí na obalu, je opravdu pro citlivé oči určená.

I zaschlou řasenku můžete vrátit zpět do formy, stačí pár triků 

Triků, jak zachránit unavenou a zaschlou řasenku existuje celá řada a snad každá žena zná alespoň jeden fígl jak na to. Vyzkoušejte ty naše, nemáte co ztratit maximálně získáte. 

  • Řasenku měňte každé 3 měsíce. Opakovaným vytahováním se na kartáček dostávají bakterie a mohli byste si přivodit například zánět spojivek. Z tohoto důvodu také řasenku nesdílejte s někým jiným.
  • Otevírejte řasenku jen při použití, nepumpujte do ní zbytečně vzduch. Pokud potřebujete více řasenky na kartáčku, kartáčkem několikrát otočte uvnitř.
  • Neuchovávejte svou řasenku v koupelně, kde se drží vlhko. Vyhýbejte se také vysokým teplotám.
  • Vyměňte svoji řasenku při změně barvy nebo zápachu, nebo pokud se začne drolit.
  • Pokud byste ji přeci jen chtěla v případě nouze ještě oživit, než se vydáte pro novou, kápněte do ní oční kapky. 
  • Vložte řasenku do horké vody na 10 minut, dejte pozor na to, aby byla dobře uzavřená. 
  • Hydratační krém, také umí divy, stačí kartáček řasenky obalit krémem a vrátit zpět do tuby řasenky, krouživými pohyby po stěnách obsah znovu oživíte.

Když všechny metody selžou, je tu ještě jedna

Pokud jste řasenku neprobudili k životu ani po těchto metodách, nezbývá než využít tu poslední. V drogerii exitstují náplně do maskary, které stojí jen zlomek ceny nové řasenky. I tohle řešení znaly už naše babičky a maminky, když zrovna neoplývaly financemi na novou maskaru, může se toto řešení hodit i vám. Součástí balení náplně je i aplikátor, kterým obsah jednoduše do staré řasenky vpravíte.