Nevíte si rady s valentýnským překvapením? Ovládněte večer láskyplnou masáží

Muž masíruje ženu na pohovce a za nimi jsou balonky ve tvaru srdce Motortion Films / Shutterstock.com

Svátek zamilovaných se nezadržitelně blíží. Co ale naplánovat, pokud vás neláká strávit večer ve veřejném wellness centru, kde si odpočinete ve vířivce nebo při masáži. Nezoufejte, jen u čokoládové bonboniéry rozhodně skončit nemusíte. Romantickou masáž podobnou té ze salonu zvládnete i doma. Poradíme vám, jak na to.

Přečtěte si také

Chyby při třídění odpadu dělá každý z nás. Vyvaruje se jich a třiďte tak, jak se má

Vytvořte láskyplnou atmosféru

Svíčky a příjemná vůně

Není nic romantičtějšího než světlo svíčky, které působí teple a útulně, natož pak, když zvolíte ty parfemované – vyberte si oblíbenou vůni a zapojte do hry další smysly. Nedoporučujeme dusivé ani těžké vůně, působí totiž rušivě a mohou způsobovat bolest hlavy.

Svíčky lze také nahradit nebo doplnit aromalampou s oblíbeným éterickým olejíčkem. Pokud zatím žádnou nemáte, můžete si ji domů pořídit jako dárek. Jejímu kouzlu určitě propadnete i jindy než jen na Valentýna.

Měkký ručník nebo prostěradlo

Domácí romantická masáž určitě nebude probíhat v oblečení. Pošlete partnera, aby si omotal boky ručníkem nebo prostěradlem, které jste předem nahřáli – případně, pokud vám to vyhovuje, můžete i ručník či prostěradlo vynechat.

Dva lidé v županu drží srdíčka v ruce Kamil Macniak / Shutterstock.com

Příjemná hudba

Zde určitě vsaďte na svůj pocit – nemusíte pouštět soundtrack z Titanicu nebo jiné sladké vypalovačky, vyberte zkrátka songy, které máte nejraději, a vytvořte z nich playlist, který nenásilně doplní atmosféru. Žádná hudba vás nenapadá? Nebojte, na YouTube nebo Spotify najdete celé kompilace k přehrání.

Masážní olej a další pomocníci

K masáži patří voňavé oleje, které rozproudí smysly – a k jejichž výběru se ještě dostaneme. Zapojit můžete ale i jiné vybavení. Napjatým zádům uleví například teplý ručník a na krční páteř lze použít různé masážní válečky, které běžně nabízí každá větší drogerie.

Jaký masážní olej vybrat?

Kvůli jedné masáži nemusíte kupovat profesionální masérský olej, postačí vám kvalitní rostlinný – skvělou volbou je třeba olivový nebo kokosový. Nepoužívejte příliš aromatické oleje, jako je sezamový nebo lněný, jejich vůně nemusí vyhovovat všem. V drogerii nebo některých lékárnách pak seženete také vonné esenciální oleje, které smícháte s těmi kuchyňskými.

  • Univerzální je levandule, která uvolňuje stres, mírní příznaky migrény a je všeobecně velmi oblíbená.
  • Eukalyptus zase uvolní dýchací cesty, ale může být pro někoho až příliš výrazný.

Než oleje smícháte, raději se partnera zeptejte, zda je mu vůně příjemná. Pokud se mu nelíbí, zůstaňte u čistého kuchyňského oleje. Esenciálních olejů používejte vždy jen pár kapek (jedná se o velmi silné bylinné koncentráty) a vždy se řiďte návodem na obalu.

Žena masíruje muže na posteli Lucky Business / Shutterstock.com

Návod na romantickou masáž

Nejprve navoďte příjemnou atmosféru – zapalte svíčky a požádejte partnera, aby si sundal oblečení a omotal se ručníkem. Nejezte k večeři nic mastného a těžkého, protože plný žaludek není při masáži nic příjemného.

Olej naberte do dlaní a zahřejte ho jimi, až poté začněte masírovat. Netlačte, spíše partnera hlaďte a vtírejte přitom olej do kůže. Nejste žádný specialista a nesnažíte se partnera narovnat ani mu vyléčit bolesti zad – jde o příjemný společný zážitek. Jemně se dotýkejte kůže, hlaďte a v napjatých místech jemně přitlačte.

Nesledujte hodiny. Masáž celého těla zabere klidně celou hodinu, pokud však budete netrpělivě sledovat hodinky, pro masírovaného to nebude nic příjemného a bude mít pocit, že to chcete mít rychle za sebou.

Valentýnské malinové makronky
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Střední

Valentýnské malinové makronky

Malinové makronky jsou nadýchanou delikatesou s osvěžující chutí pro výjimečné okamžiky. Jejich příprava je navíc jednodušší, než byste čekali. Vyzkoušejte si je doma upéct podle našeho receptu, uvidíte, že jimi vykouzlíte úsměv na tváři nejen své drahé polovičce.

Valentýnské malinové makronky

Pár bezpečnostních tipů na závěr

  • Kápněte nejprve partnerovi olej na předloktí a počkejte chvíli na reakci kůže. Je důležité zjistit, jestli není na masážní olej alergický. Zakončit romantickou masáž na pohotovosti totiž určitě nechcete.
  • Nevrhejte se na partnera s přehnanou vervou. Vaším cílem není náprava zad, nejste žádný fyzioterapeut nebo masér a snadno můžete nešetrným hnětením spíše uškodit.
  • Do ničeho nenuťte sebe ani svého partnera, a pokud se necítíte dobře, řekněte to. Komunikace je důležitá a zejména v začátcích vztahu se může váš protějšek stydět. Snažíte se vytvořit příjemný zážitek, nikoliv trauma na celý život.

Zdroj: oprahdaily.com