Vyzkoušejte polévku jinak: Tip na poctivý obložený vývar, který bude chutnat celé rodině

Obložený vývar si můžete ozdobit, čím chcete – a vychutnat si jej tak lze nejen na asijský způsob Ponayo Sakana / Pexels

Hovězí, slepičí nebo kuřecí? Ať už si vyberete jakýkoli poctivý vývar, máme pro vás pár nápadů, jak jej podávat. Vyzkoušejte vydatný obložený vývar na dva způsoby, pochutná si celá rodina! Máme pro vás návod, jak z vývaru vykouzlit hutnou a lahodnou polévku.

Přečtěte si také

Prodeje léků prudce vzrostly. Lidé volí častěji prášky proti bolesti místo návštěvy lékaře
Prodeje léků prudce vzrostly. Lidé volí častěji prášky proti bolesti místo návštěvy lékaře

Kvalitní vývar je základ: recept jistě znáte. Klíčem jsou pečené kosti a pomalé tažení namísto rychlého vaření. Jak ale vývar podávat, pokud vás klasika s nudlemi a zeleninou poněkud nudí?

Obložený vývar

Váš oblíbený vývar můžete jednoduše obložit – obložený vývar totiž není nic jiného, než lahodná tekutina se vším, co máte rádi. Jak na něj? Potřebujete například:

  • vývar dle chuti (hovězí, slepičí nebo kuřecí)
  • vařenou mrkev
  • vařenou petržel
  • vařený celer
  • vařenou cibuli
  • nakládaný zázvor
  • nakládané mungo klíčky
  • skleněné nebo cuketové nudle
  • obrané maso
  • sójovou omáčku
  • vejce
  • jarní cibulku
  • avokádo

Zeleninu povařte ve vývaru a nakrájejte na jemné nudličky. Připravte si trhané maso z polévky, vařenou zeleninu a zalijte je horkým vývarem. Vejce vařte 7 minut tak, aby žloutek zůstal polotekutý, poté jej překrojte napůl a vložte do polévky. Přidejte nakrájené avokádo, nakládané ingredience, jarní cibulku a skleněné nudle, pokud chcete. Zakápněte sójovou omáčkou a pochutnejte si. 

Kolik způsobů přípravy a podávání vývaru znáte? Daira Shevtsova / Pexels

Vývar s restovanou zeleninou

Variace vývaru s restovanou kořenovou zeleninou a vaječnou omeletou se sýrem chutná zejména ve spojení s kuřecím a slepičím vývarem. Příprava je přitom jednoduchá a výsledek předčí vaše očekávání. Připravte si:

  • kuřecí nebo slepičí vývar
  • na skus vařenou kořenovou zeleninu
  • vejce
  • tvrdý sýr (eidam, gouda)
  • máslo

Na rozpálenou pánev přidejte kousek másla a opražte nadrobno nakrájenou, předvařenou kořenovou zeleninu. V míse rozšlehejte vejce se špetkou solí a pepře. Přimíchejte strouhaný sýr a směsí zalijte zeleninu. Zlehka promíchejte, aby se sýr rozpustil a vejce se nevysušila. Nadýchanou směs můžete přesunout na talíř a zalít vývarem. Dobrou chuť!

Tip: Vývar z pomalého hrnce pro opravdové fajnšmekry? Z tohoto pomocníka si zamilujete i další pochoutky. Trik spočívá v pozvolném vaření: stačí vložit ingredience a užít si chvilku pro sebe. Pomalý hrnec v akci hledejte v letácích Okay, Datart, Electro World či Planeo Elektro na Kupi.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz