Vánoční dárky, které koupíte na poslední chvíli – i na Štědrý den. A udělají radost

Žena ve vánoční čepici a svetru před sebou tlačí nákupní vozík naplněný dárky Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Znáte to – každý rok si říkáte, že nakoupíte dárky včas, abyste si mohli užívat vánoční pohodu. Ale nakonec vám stejně zbývá pár lidí, pro které ještě ani den před Vánoci nic nemáte. My vám ale přinášíme šest tipů na dárky, které můžete nakupovat i ráno na Štědrý den – a většinu navíc seženete z pohodlí domova, bez tlačenic a stresu.

Přečtěte si také

Vše o jarní cibulce: Proč by neměla chybět v žádném jídelníčku a jak ji vypěstovat?

1. Dárkové poukazy – virtuální i v podobě kartičky

Víme, že dárkové poukazy nejsou zrovna originálním dárkem. Pokud vám však letos opravdu došly nápady nebo budete shánět něco den před Vánoci, obdarovaného určitě poukázka potěší více než další hrnek do počtu.

Vlastní dárkové poukazy ve formě fyzických kartiček v různých hodnotách nabízí mnohé supermarkety a hypermarkety (např. Kaufland, Billa, Lidl, Penny, Albert či Globus), drogerie (dm, Rossmann, Teta apod.), hobbymarkety (Hornbach, OBI) i prodejny s oblečením různých značek. Stačí tedy vybrat podle toho, kde obdarovaný nakupuje nejčastěji. Jak budou mít obchody otevřeno na Štědrý den, se dozvíte na stránkách nákupního rádce Kupi.

Virtuální poukazy na nákupy prodává široká řada nejrůznějších e-shopů včetně velkých prodejců, jako je Alza a Mall nebo online supermarket Rohlík.cz. Některé internetové obchody navíc nabízí možnost zaslat vytištěný poukaz poštou – pokud ovšem nakupujete na poslední chvíli, jednodušší je vytisknout jej z e-mailu.

Dárkové kazety koupíte i na poslední chvíli

2. Vouchery na zážitky, masáže, kurzy, pobyty i jídlo

Nejenže tyto dárky zvládnete nakupovat během smažení kapra, ale pod stromečkem také bývají velmi oblíbené. Dárkový voucher lze dnes sehnat v podstatě na jakýkoliv zážitek či kurz. Existuje spoustu portálů, kde stačí zaplatit kartou a obratem vám přijde dárkový poukaz do vašeho e-mailu.

Zde je pár tipů pro inspiraci, po čem se na internetu dívat:

  • Romantické, gurmánské, sportovní, poznávací či wellness pobyty.
  • Degustační večeře, vouchery do restaurací, kaváren, fast foodů či cukráren.
  • Masáže, kosmetické procedury, permanentka do fitness centra.
  • Vstupy do muzeí, kulturních památek, permanentka do kina, lístky do divadla či na koncerty.
  • Adrenalinové a sportovní zážitky (bungee jumping, skok padákem, pilotování letadla, potápění, jízda v závodním autě, škola smyku, střílení na střelnici, vstup na různé sportovní atrakce, větrný tunel apod.).
  • Online kreativní a naučné kurzy (kreslení, fotografování, kurz cizích jazyků, psaní všemi deseti, tvůrčí psaní).
Dárkový stírací los Sazka Vánoční přání s věnováním Sazka

3. Stírací losy

Pokud vám k dárkům chybí ještě nějaká drobnost pro radost, stírací losy koupíte i na Štědrý den – dopoledne v obchodech, které jsou ještě otevřené, nebo třeba na benzínce cestou za rodinou.

Stírací los Vánoční přání

Hlavní výhra: 3× 1 000 000 Kč

S losem Vánoční přání (Sazka, 100 Kč) potěšíte své blízké hned dvakrát, seženete ho v klidu i na poslední chvíli a může krásně fungovat i jako originální vánoční dárek. Na jednu stranu přání jim napíšete osobní vzkaz, na druhé straně si budou moci setřít svoji výhru. Tou hlavní je 1 milion korun.

Více informací o losu Vánoční přání a jak jej darovat, najdete na https://www.sazka.cz/losy-jako-darek/vanocni-prani.

Dárkově zabalená obálka pod vánočním stromkem Pryanett / Shutterstock.com

4. Předplatné časopisů, ponožek či kávy

Předplatné je skvělým dárkem, kterým můžete dělat obdarovanému radost po celý rok. Kromě klasických časopisů se dají předplatit různé balíčky s jídlem, kávou, ponožkami apod. Stačí jen zvolit, jak často má balíček chodit, a obdarovaný se pak několikrát do roka může těšit na zajímavé produkty.

5. Předplatné na hry, seriály či e-knihy a audioknihy

Předplatit také můžete nejrůznější streamovací služby – s hudbou, seriály a filmy, e-knihami nebo počítačovými hrami. Některé kupony (Netflix, Voyo, Xbox aj.) lze také nakoupit v obchodech či trafikách v podobě předplacené karty.

Čím potěšit pivaře?

6. Na čerpací stanici pro dárek

Trn z paty, když potřebujete vyřešit dárek na Štědrý den, vám může vytrhnout čerpací stanice. Koupit tam můžete láhev něčeho ostřejšího nebo dárkový balíček kosmetiky či nějakých pochutin.