Sychravé zimní dny a nadcházejí příchod vánočních svátků přímo vybízí k chvilce odpočinku nad šálkem horké čokolády. Připravit ji lze na sto různých způsobů, a tak si na své přijdou nejen děti, ale i dospělí.
Jak je známo, čokoláda je ve své tekuté podobě považována za nápoj bohů. A nelze se divit, kakaové boby, ze kterých se vyrábí, totiž obsahují flavonoidy – zdroj energie, jenž zahání únavu. Dalším benefitem jsou pak beta endorfiny, které navozují libé pocity štěstí, klidu a uvolnění.
Aby to vše platilo v plné míře, doporučuje se konzumace čokolády, která obsahuje alespoň 70 % kakaové sušiny. To splňují především hořké čokolády, které kromě ní obsahují i kakaovou hmotu, cukr, kakaové máslo a vanilku.
Na přípravu horké tekuté čokolády se doporučuje právě vysokoprocentní čokoláda nebo čokoláda na vaření s obsahem 50 a více procent kakaové sušiny. Obě se navíc, na rozdíl od mléčné čokolády, rozpouští nejsnáze.
Kupte se slevou Čokoláda na vaření Fin Carré.
Pokud už vám v košíku přistála vaše oblíbená čokoláda, inspirujte se našimi recepty.
V Americe je populární horká čokoláda s pěnovými bonbóny marshmallows, kterou si zamilovaly nejen děti, ale i dospělí. Bonbóny se používají jak do základu čokolády, tak i na její ozdobení.
Na 2 porce:
Postup:
Kupte se slevou Vánoční Marshmallow Fikar.
Pokud si rádi zahřešíte, zkuste horkou čokoládu se smetanou.
Postup:
Kupte se slevou Smetana ke šlehání Olma 33%.
Na 2 porce:
Postup:
Kupte se slevou Likér vaječný Božkov.
Možná se vám bude kombinace horké čokolády a svařeného vína zdát na první pohled divoká. Pokud ale tyto dvě suroviny máte rádi, překvapí vás svojí delikátní chutí.
Na 2 porce:
Postup:
Kupte se slevou Víno svařené Christkindles Glühwein.
Tip: Horkou čokoládu si mohou dopřát i lidé, které sužuje alergie na laktózu nebo její intolerance. Stačí nahradit klasické mléko kokosovým či mandlovým nápojem.