4 recepty na luxusní horké smoothie, které zahřejí a dodají energii pro zimní sychravé dny

Různé druhy smoothie ve sklenicích Foxys Forest Manufacture / Shutterstock.com

Smoothie je plné energie a vitamínů, které v zimě potřebujete doplňovat ještě více než v létě. Určitě se ho tedy v chladných měsících nevzdávejte, ale vyzkoušejte jeho horké varianty. Připravili jsme pro vás recepty na 4 z nich. Vyberete si hřejivé ovoce, dýni s kořením nebo netradiční kávu? Záleží jen na vaší chuti.

Přečtěte si také

Oblíbený módní řetězec Esprit neuspěl na švýcarském trhu. Míří do insolvence

Jablečné smoothie

Pokud milujete vůni právě dopečeného štrúdlu, bude pro vás tato jablečná klasika ideální volbou. Příprava tohoto smoothie je navíc velmi jednoduchá a rychlá.

Budete potřebovat:

Postup:

Jablka zbavte jádřinců, loupat je nemusíte. Všechny přísady vložte do smoothie makeru a rozmixujte dohladka. Potom směs ochutnejte a doslaďte javorovým sirupem. Nakonec vložte znovu do mixéru, přilijte horkou vodu a promíchejte. Pak už stačí jen dozdobit, případně okořenit a můžete podávat.

Skočte si pro červená jablíčka v akci

Kupte se slevou Jablka Gala.

Porovnat slevy

Dýňové kořeněné smoothie

Chutnou a zdravou dýni si nemusíte vychutnávat jen na podzim. Jen pro změnu místo dýňového latté zkuste lahodné smoothie, které vás nabije energií i bez kofeinu. Příprava je sice náročnější, ale výsledek za to určitě stojí.

Budete potřebovat:

Postup:

Dýni rozkrojte na půl a odstraňte semínka. Vložte ji řeznou stranou do trouby předehřáté na 180 °C. Doporučujeme použít pečicí papír. Za zhruba 45 minut by měla dýně změknout. Pak ji vyjměte z trouby, nechte vychladnout a seškrábněte vzniklé pyré. To vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Zároveň v malém hrnci přiveďte k varu mléko. Potom teplotu stáhněte, přidejte koření a ještě krátce povařte. Nakonec doslaďte javorovým sirupem a hřejivý nápoj plný zajímavých chutí je na světě.

Smoothie ve sklenici a kolem namletá káva a banány Amguy / Shutterstock.com

Kávovo-banánové smoothie

A opět něco výhradně pro dospělé. Pokud kofein potřebujete, zkuste ho alespoň v zimních měsících doplnit zdravým ovocem a hřejivým kořením.

Budete potřebovat:

Postup:

V menším hrnečku přiveďte k varu mléko. Do smoothie makeru zatím přidejte banán, espresso, vanilku a skořici i javorový sirup. Všechno rozmixujte a zalijte horkým mlékem. Potom směs promixujte ještě jednou a nalijte ji do šálků. Hotový nápoj můžete ještě ozdobit vyšlehanou smetanou a kakaem nebo třeba nastrouhaným kokosem.

Pomerančové smoothie s medem

Při nachlazení či únavě vás postaví na nohy smoothie s pomerančem, mrkví, zázvorem a medem. A díky sladké chuti si ho s vámi rády dají i děti, které jinak ovoce odmítají.

Budete potřebovat:

Postup:

Pomeranč, mrkev a zázvor rozmixujte ve smoothie makeru na hustou kaši. Zalijte vroucí vodou a pak lehce promíchejte, aby se chutě krásně spojily. Nakonec slijte do hrníčku a nechte chvíli vychladnout. Až bude mít smoothie teplotu, při které se dá pít, přidejte ještě med a citron. Na zdraví!