Pizza medvídci, kteří se skvěle hodí na oslavu i jen tak na svačinku pro děti

Děti milují jídlo, které je barevné a hravé. Připravte jim podle našeho videoreceptu rychlé pizza medvídky, kteří báječně chutnají – a děti vám s jejich přípravou mohou pomáhat.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Veterináři nařídili stažení šunky s nebezpečnou bakterií. Prodávalo ji Tesco a Globus

Ingredience

  • 1 těsto na pizzu z obchodu
  • 1 rajčatová omáčka (nahradit se dá drcenými rajčaty nebo kečupem)
  • plátky šunky
  • kolečka salámu (či párku)
  • plátkový sýr
  • černé olivy
  • kukuřice z plechovky
Pohlídejte si těsto v akci

V tomto receptu můžete improvizovat podle toho, co máte doma. Jsou to v podstatě takové minipizzy, které si vaše děti mohou samy ozdobit – a garantujeme, že se po nich jen zapráší.

Pizza medvídci, kteří se skvěle hodí na oslavu i jen tak na svačinku pro děti Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Těsto na pizzu rozložte a s pečicím papírem (v obchodech se dá koupit v balení, které nese pečicí papír, jako má třeba i těsto listové) dejte na plech, abyste s ním pak po nazdobení již nemuseli manipulovat.
  2. Připravte si dvě velikosti sklenic, ideálně jednu větší na hlavičku a menší na ouška. Vykrojte hlavičku velkou sklenicí a poté začněte vykrajovat ouška. Je důležité, abyste neoddělili ouško od hlavičky – ideálně postupujte podle našeho video návodu.
  3. Odstraňte přebytečné těsto. Je možné, že si budete muset pomoct nožíkem nebo nějakým ostrým předmětem, pokud jste na něj dostatečně nepřitlačili.
  4. Nyní je na řadě zdobení. Na každou hlavičku dejte lžíci rajčatového protlaku nebo kečupu a posléze kolečko šunky coby obličej.
  5. Ze sýru a salámu vykrojte kolečka menší skleničkou. Ta sýrová položte na šunku, z koleček salámu pak medvídkovi udělejte ouška.
  6. Olivu rozkrojte na tři části a udělejte z ní medvídkovi očička a nos. Na jeho ouška pak položte kukuřici.
  7. V předehřáté troubě následně pečte 15 minut na 180 stupňů. A pak už jen podávejte všem svým ratolestem či coby veselé pohoštění!
Na tento recept nakoupíte suroviny v akci na Kupi.cz Kupi.cz