Řetězce zahájily prodej vánočních stromků. Další dodávky jedlí z ciziny možná zbrzdí koronavirus

Velké řetězce dnes zahajují prodej vánočních stromků, objednávky přijímají i on-line Canva

Hobby markety dnes odstartovaly prodej vánočních stromků. Lidé si pro ně mohou přijít do prodejen nebo si je objednat na internetu s vyzvednutím v obchodě, ale i s doručením domů. Kde se dá koupit vánoční stromek a jaké jsou ceny v hobby marketech, jsme sepsali v našem článku.

Přečtěte si také

Rozvoz nákupů je na vzestupu. Rohlík.cz je ziskový již ve třech zemích, Košík.cz nechává výběr slev na zákaznících

V Hornbachu se prodávají nejvíce dánské jedle

Už od pátku si můžete v hobby marketech Hornbach koupit vánoční stromy. Řetězec je nabízí ve velikostech od 110 do 450 centimetrů. Největší zájem mají zákazníci Hornbachu o dánské jedle Nordmann Gold. Pod tímto označením zaručuje hobby market kvalitu, která zahrnuje pravidelný tvar, bohaté jehličí, jež tolik nepíchá, a také odolnost vůči teplotním změnám, proto vydrží dlouho a v místnosti skoro neopadávají. Dánská jedle ve velikosti 130 až 170 centimetrů se zde prodává za cenu 539 Kč. V rámci koronavirových opatření si ji lidé mohou objednat i na webu Hornbachu, s odběrem v prodejně nebo doručením na adresu.

Mountfield začal čerstvé kavkazské jedle z Dánska prodávat dnes

Mountfield je jedním z největších prodejců vánočních stromků a i letos nabídne svým zákazníkům kvalitní kavkazské jedle z dánských plantáží. Ve všech 57 prodejních centrech v České republice a 18 prodejnách na Slovensku si můžete od soboty koupit nejoblíbenější vánoční strom českých domácností. 

Mohu potvrdit, že na první dny máme zajištěno dostatečné množství stromků a děláme vše pro to, abychom zajistili dodávky až do Vánoc. Nedokážu ale předvídat, zda u dalších dodávek z Dánska nedojde ke zdržení, či dokonce přerušení vzhledem ke složité situaci v Evropě v důsledku pandemie, říká Michal Pobežal, generální ředitel společnosti Mountfield. Nejžádanější velikost kavkazské jedle, kterou zákazníci v prodejnách Mountfield nakupují, je podle něj od 150 do 200 centimetrů a řetězec ji prodává od 539 korun.

Jak je to s prodejem stromků na trzích? V pátek ministr Blatný potvrdil, že se smí prodávat vánoční zboží Canva

Do OBI si pro vánoční stromek dnes můžete zajít také

Prodej vánočních stromků zahájil dnes také řetězec OBI. V aktuálním letáku OBI najdete stromek velikosti M, což odpovídá výšce 150 až 175 centimetrů, za cenu 439 Kč.

Zájem o umělé vánoční stromky klesá, proto zlevňují

Jak je to s prodejem stromků na trzích? 

Podle vládních nařízení musí být většina prodejen, včetně trhů, zavřená. Prodejny zahrádkářských potřeb včetně osiva a sadby však mají výjimku. Včera ministr zdravotnictví Jan Blatný potvrdil, že se povoluje prodej vánočních stromků a kaprů. 

Vánoční stromy v číslech:

  • Češi ročně spotřebují až 1,3 milionu vánočních stromků. Z toho podíl jedlí je kolem 75 procent, stříbrného smrku 15 procent, klasického smrku a borovice asi deset procent.
  • Zhruba polovina prodejů jsou stromy z dovozu.
  • Zájem o koupi umělých vánočních stromků klesá. (zdroj: ČTK)