6 tipů, jak jednoduše a originálně zabalit dárky v krabici nebo lahev alkoholu

Žena na stole balí dárek UfaBizPhoto / Shutterstock.com

Největší úspěch mívají tradičně ručně vyrobené dárky, ale i koupenou věc můžete krásně a originálně zabalit. Překvapivě na tom není nic složitého. Nechte se inspirovat našimi tipy a vyberte styl, kterým se trefíte do vkusu obdarovaného. Trendem jsou například minimalistické přírodní dekorace, nebo naopak luxusní zlaté detaily. Dětem se zase budou líbit motivy zvířátek, třeba typických vánočních sobů.

Přečtěte si také

Jak vyrobit domácí čokoládová Kinder vajíčka s překvapením? Zvládnete to hravě s formou i bez ní

Minimalismus a přírodní balení

V poslední době je hodně oblíbený obyčejný balicí papír. Místo klasických stuh vám bude stačit jen kousek provázku, a nakonec můžete vše dozdobit větvičkami nebo šiškami, které najdete při procházce lesem.

Ušetříte tak čas i peníze a potěšíte každého minimalistu a vyznavače udržitelnosti. Zasněženého efektu docílíte třeba pomocí bílé voskovky či křídy.

Elegantní tmavé barvy

Zkuste tentokrát zaexperimentovat a vyměňte klasickou zlato-červenou kombinaci za netradiční odstíny. Velmi luxusně působí například tmavý balicí papír s třpytivým efektem. Stuhu nebo mašli ale použijte raději ve světlém tónu, vytvoříte tak zajímavý kontrast a balení bude hned o něco veselejší.

Žena balí balíček na stole Ostanina Anna / Shutterstock.com

Originální mašle

Kdo říká, že mašle musí být jednobarevné? Z červených a bílých provázků nebo stuh vytvoříte takové, které budou vypadat třeba jako hůl Santy Clause. Ocení je jak dospělí, tak děti, kterým ještě můžete dárek dozdobit sladěným vánočním lízátkem. Balicí papír by ovšem měl být v neutrální barvě, aby celek nepůsobil překombinovaně.

Vánoční ozdoby nejen na stromeček

Malé vánoční baňky a další ozdoby se hodí i pro balení dárků, jen pozor na opatrnou manipulaci. Pokud si netroufáte na skleněné varianty, můžete si pomoct umělohmotnými. To je ale jen jedna z variant, jak koule využít – skvěle poslouží také třeba jako výplň krabiček u kosmetických dárků.

Zvířátka pro děti

Místo klasického balicího papíru s vánočním potiskem vytvořte tentokrát opravdové sobí dárky. Z papíru vystřihněte čumáček a uši nebo parohy a vše přilepte ke krabici. Nakonec už jen dokreslete detaily fixou. Podobně lze vyrobit i balení ve tvaru medvídka nebo jiného zvířátka.

Vánoční dárek zabalený tak, aby připomínal soba kuvona / Shutterstock.com

Jak zabalit lahev vína nebo jiného alkoholu?

Na závěr vám doporučíme jeden tip ze sociálních sítí. Nevíte si rady, jak elegantně zabalit lahev vína, exkluzivního rumu či vyzrálé whisky? S tímto návodem vám to půjde snadno:

  1. Lahev zabalte do vrstvy několika papírů (skvěle poslouží i noviny).
  2. Svažte stuhou na hrdle.
  3. Horní okraje nastříhejte a stočte (pomůže vám kuchyňský nůž nebo nůžky).

Zdroje: dumnapadu.cz, womanonly.cz, jentakzlasky.cz