Dárky pro ni: Tipy na vánoční překvapení pro kuchařku, sportovkyni i milovnici módy

Dárek před ženou se zakrytýma očima Bogdan Sonjachnyj / Shutterstock.com

Jak potěšit partnerku, kamarádku, sestru či maminku tím ideálním dárkem? Také tápete? Pomůžeme vám – přinášíme inspiraci na dárky, které zaručeně potěší. Dárky pro ženy, které jim vykouzlí úsměv na tváři.

Přečtěte si také

Sezóna ředkviček je tady! Vyzkoušejte netradiční recepty a doplňte vitamíny

Pro královnu kuchyně

Chcete udělat radost ženě, která je v kuchyni jako ryba ve vodě? Pokud zbožňujete její kuchařské umění a chcete ji podpořit, rozhodně se nespletete s praktickým dárkem do kuchyně. Pokud hledáte něco v nižší cenové relaci, pořiďte jí třeba stylovou zástěru, novou sadu krásných utěrek nebo pekařských pomůcek.

Chcete-li však do své milé investovat, rozhodně se nespletete s hity posledních let. Kromě oblíbených kuchyňských robotů, kteří jsou dnes již nepostradatelnými pomocníky v kuchyni, lze zabodovat také pomalým hrncem, díky kterému budete mít s partnerkou více času na sebe. Proč? Protože vaření v pomalém hrnci je tak snadné! Pomalé hrnce najdete v prodejnách Datart a Planeo.

Hitem poslední doby jsou také multifunkční varné roboty, které už jsou sice ve vyšší cenové kategorii, ale řadí se mezi opravdu všestranné pomocníky do kuchyně. Dokážou vařit, smažit, mixovat, sekat, mlít. Prostě vše, na co si vzpomenete. Velmi dobře hodnocený je Catler TC 9010 (16 989 Kč) nebo o něco levnější, pro méně náročné Silvercrest Monsieur Cuisine Smart (12 999 Kč).

  • Tip: Pokud chcete něco tradičního, sáhněte po elektrickém hrnci Remoska Dua D52F/10. Ve slevě ho pro svou milou koupíte například v prodejnách Datart za 3 299 Kč.
Dvě ženy vaří v kuchyni, kde stojí kuchyňský robot a ingredience goodluz / Shutterstock.com

Pro neskonalou krásku

Která žena by odolala kosmetice? Znáte snad takovou? Pokud se vaše blízká ráda hýčká, líčí a pečuje o sebe a svou krásu, pak vsaďte na dárky z oblasti kosmetiky. Univerzálním dárkem pro kamarádku, kolegyni a příbuzné může být třeba krém na ruce – užitečná drobnost, která se v kabelce neztratí.

Spoustu tipů na vánoční sady najdete v letácích drogerií na Kupi.cz.

  • Například Rossmann nabízí slevu 30 % na všechny vánoční balíčky.
  • V Avonu najdete dárkové balíčky s pečující kosmetikou, parfémy i dekorativní kosmetikou už od 249 Kč.
  • Pokud si nevíte rady, zamiřte do dm drogerie a pořiďte dárkový poukaz za který si obdarovaná vybere sama, co se jí líbí ze všeho nejvíce.

A pokud byste do její krásy rádi investovali více, vsaďte na luxusní rtěnku, make-up nebo parfém, za zmínku však stojí také třeba kvalitní anti-aging sérum. Jak ale vybrat, pokud se v těchto oblastech nevyznáte? Poproste o radu její sestru, maminku či nejlepší kamarádku. A že si i tak nevíte rady? Vyřešte to dárkovým poukazem. Díky němu si vybere sama to, co ráda používá. Tak nesáhnete vedle a radost máte zaručenou.

Zajímají vás otázky týkající se vašeho zdraví?

Odpovědi leží ve vašem DNA. Test Chromozoom 360 obsahuje možnost nahlédnout do vaší DNA hned ve 4 oblastech – Nutri (správné stravování), Sport (sportovní ambice těla), Health (varuje před možnými zdravotními komplikacemi) a Beauty (dá návod ke zlepšení kvality pleti, vlasů atd.). DNA testy zakoupíte na chromozoom.cz.

Test Chromozoom 360 Chromozoom.cz

Pro ženu, co se nezastaví

Chcete obdarovat sportovkyni, která se nebojí výzev? Opět je třeba řídit se podle částky, kterou chcete investovat. K Vánocům potěší i maličkost – běžkyni běžecké podkolenky, cyklistce nový dres nebo lahev na vodu a jogínce třeba tu vysněnou jógamatku, po které pokukuje. Pokud vám nevadí ani vyšší cenová relace, můžete vsadit na kvalitní sportovní sluchátka, poukaz na nákup sportovního oblečení nebo tolik populární sportovní hodinky, díky kterým má sportovec perfektní přehled o svém výkonu.

  • V PLANEO jsme našli bezdrátová sluchátka Buxton BTW 8800 Black TWS za 1 299 Kč.
  • Do Globusu se zastavte pro podložku na cvičení za 429,90 Kč.
  • V Intersportu mají zase v akci dámskou lyžařskou obuv Head za 9 999 Kč a dámské lyže Fischer za 8 999 Kč.
Žena v zimní bundě drží lyže oliveromg / Shutterstock.com

Pro světlo vašeho domova

Ano, i v kategorii domácnost lze najít dokonalé dárky. Jsou totiž ženy, které si domov s radostí a láskou hýčkají a potěší je právě možnost zvelebovat si svůj koutek. Kvalitní domácí textil, luxusní umění, dekorace, lampa, běhoun. I to jsou kousky, kterými potěšíte maminku, babičku, partnerku či sestru. Chcete-li investovat více, pak můžete volit elegantní křeslo, útulný ušák nebo nový koberec. Zjistěte, po čem touží, co by jí udělalo radost. Zamyslete se, možná vám o tom už dávno řekla... A pokud ne, ještě pořád máte záložní plán. Domluvte jí schůzku s designérkou, která ji s výběrem nového kousku pomůže.

  • Pořiďte několik fotorámečků na stěnu v UNI HOBBY od 59 Kč.
  • Dekorativní drátěný košík v ASKO NÁBYTEK za 129 Kč.
  • V akci ve SCONTO nábytek mají umělou kožešinu SHAPE za 349 Kč.
Makronky
Čas přípravy: 2 hod 30 min Obtížnost: Náročný

Makronky

Makronka je malá, křehká, barevná pusinka. Měla by mít hladký povrch a neporušený vršek bez prasknutí. K výrobě makronek budete potřebovat cukrářský teploměr. Zaručujeme ale, že si je zamilujete.

Makronky

Pro milovnici elegance

Miluje módu a doplňků nemá nikdy dost? Tak to jste tu správně. I v kategorii móda se skrývá hromada dárků pro ni – a některé z nich navíc mohou být praktické. Nákupní taška může být doplňkem i pomocnicí při nakupování. Ženu potěší také elegantní šála v její oblíbené barvě, vysněná kabelka, lodičky nebo peněženka.

Stále nevíte? Omrkněte její šatník – ten o ženách mnoho napoví. Možná, že vám dokonce odpoví, co vybrat. Stále nevíte? Možná bude nejlepší, když své partnerce koupíte poukázku do jejího oblíbeného obchodu s módou a zabalíte ji do dárkové krabičky s velkou mašlí.

  • Nebo skočte do Albertu či Globusu pro dámský župan v akci za 449 Kč.
  • V Kauflandu mají dámskou noční košili Oyanda ve slevě za 199 Kč.
  • A v Lidlu dámský softshellový kabát Rocktrail za 349 Kč.

Zdroj: kupi.cz, alza.cz, planeo.cz, chromozoom.cz