Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

4 netradiční podzimní nápoje, které zahřejí. Vyzkoušejte pivní svařák nebo horký pomeranč

4 netradiční podzimní nápoje, které zahřejí. Vyzkoušejte pivní svařák nebo horký pomeranč

Vychutnejte si báječné podzimní večery – zahřejí vás teplé nápoje v alkoholické i nealkoholické formě. Užijte si opravdové kouzlo podzimu a dopřejte si lahodné drinky, na kterých si pochutnáte s blízkými. Je libo horký pomeranč nebo snad svařák z piva?

Přečtěte si také

Jak pečovat o dřevěnou podlahu nebo lamino? Vyhněte se nejčastějším chybám
Jak pečovat o dřevěnou podlahu nebo lamino? Vyhněte se nejčastějším chybám

Horká hruška? A co třeba s hruškovicí?

Horký hruškový džus jistě znáte – ale co když tento lahodný nápoj doplníte kapkou řízné hruškovice? Vyženete bacily a užijete si pohodový a příjemný večer. Co budete potřebovat k přípravě naší horké hrušky?

Připravte si 15 cl hruškového džusu, lžičku medu, kompotovanou hrušku a 4 cl hruškovice. Příprava je snadná – hruškový džus v šálku dolijte horkou vodou, poté hruškovicí. Nápoj nezapomeňte osladit medem a ozdobit kompotovanou hruškou. Na závěr můžete provonět špetkou skořice. 

Pomerančové podzimní pohlazení

Také pomerančový džus lze překvapivě připravit v hřejivé podzimní variaci. Ve spojení se zázvorem a voňavým kořením si jej snadno zamilujete vy i vaše děti. K 1 litru pomerančového džusu budete potřebovat ještě kousek zázvoru, badyán, kardamom, skořici a hřebíček. K dochucení můžete použít med. Horký pomeranč připravíte přivedením džusu a koření k varu. Krátce směs povařte a můžete podávat. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče. Čím pohostíte podzimní návštěvy vy?

Na podzim vás zahřejí teplé nápoje v alkoholické i nealkoholické formě.

Co takhle svařené pivo?

Kdepak, pivo není jen pro pivaře. Možná vás překvapí pivní svařák, který je překvapivě chutný. Připravuje se podobně jako tradiční svařák z vína. Stačí přelít 1 litr piva do kastrolu, přidat dvě lžičky medu, kousek skořice, hřebíček, nakrájený zázvor, špetku mletého zázvoru, muškátového oříšku a kardamomu – a na závěr hvězdičku badyánu. Pivo pomalu zahřejte, ale nevařte. Po scezení můžete podávat. Nechte se překvapit chutí pivního svařáku... nebo překvapte milovníky piva z vašeho okolí!

Podzimní klasika – dýňové latté

Nechte domovem zavonět dýňové latté a vychutnejte si chvíli pro sebe. Právě dýňové latté k podzimu neodmyslitelně patří – tak proč na něj běžet do kavárny, když si jej s láskou můžete připravit také doma? Na přípravu tohoto tradičního podzimního kávového nápoje potřebujete cca 80 g dýňového pyré, 2 lžíce medu, špetku skořice a sušeného zázvoru, mletý kardamom, 300 ml mléka a v neposlední řadě 120 ml silné kávy. Jako první krok protlačte pyré sítkem, aby v kávě nezůstaly kusy dýně. Přidejte med a koření a hustou směs rozdělte do 3 sklenic. Poté na pyré nalijte napěněné horké mléko. Nakonec stačí opatrně do každé ze sklenic vlít espresso. Sklenice budou nejenže krásně vypadat a káva příjemně vonět, ale především úžasně chutnat. Jako samotný podzim.