Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Jdete grilovat? Vyzkoušejte kávovou marinádu nebo ředkvičky místo přílohy

Jdete grilovat?  Vyzkoušejte kávovou marinádu nebo ředkvičky místo přílohy

Grilovací sezóna je tu! Oprašte staré recepty a zpestřete je novými triky. Zahradní večírky budou bez chyby, když vsadíte na neotřelé tipy na zajímavé marinády nebo nevšední přílohy. Užijte si grilovačku s blízkými – a ukažte jim, kdo je mistrem grilu!

Přečtěte si také

Zbavte se strií a unavené pokožky díky kávovému peelingu
Zbavte se strií a unavené pokožky díky kávovému peelingu

Jak na ideální grilovací party? Připravte od všeho trochu. Díky více druhům pokrmů se připravíte na chuťové pohárky jednotlivých blízkých či přátel. A aby byla oslava dokonalá? Dopředu se zeptejte, zda někdo z hostů nemá speciální dietu nebo jen nejí určité suroviny. Díky tomu si u vás pochutná každý – masožravec i vegetarián.

Ředkvičky – objevte jejich skrytou jemnost

Ředkvičky nepatří jen do salátu. Při jejich tepelné úpravě vás překvapí jemná delikátní chuť. Mohou se stát zajímavou přílohou k masu – stačí je smíchat s rozpuštěným máslem či olejem, okořenit dle chuti a pár minut grilovat v grilovací pánvi nebo na grilovacím tácku. Jsou svěží a rozhodně s nimi zabodujete!

Rychlý a chutný kořeněný květák

Milujete květák? Tak šup s ním na gril. I příloha může být zdravá. Hlávku květáku rozeberte na růžičky. Připravte si olej, ve kterém rozmícháte půl lžičky uzené papriky, římského kmínu a soli dle chuti. Ve směsi promíchejte růžičky květáky, aby se obalily. Pak už je stačí jen vložit do pánve či hliníkové misky a za občasného promíchání grilovat do křupava. Tak takhle dobrota zaručeně potěší i vegany, mňam!

Chutné a barevné papriky se sýrem

Papriky plněné balkánským sýrem jistě znáte. Pojďte se podívat na menší obměnu. Úzké červené a zelené papriky rozkrojte na půl a vyndejte jadérka, aby vznikly lodičky. Do lodiček vkládejte na kostky nakrájený sýr feta a sýr mozzarela. Můžete přidat oblíbené bylinky a špetku koření. Papriky stačí grilovat tak dlouho, aby se lahodné sýry spojily a rozpustily pro dokonalou chuť.

grilování se dá vyladit přílohami a nevšedními marinádami

TIP: Grilovačku pro celou rodinu hravě zvládnete s prostorným grilem na dřevěné uhlí Angular. Nechybí odkládací plocha, odnímatelný popelník a indikátor teploty zabudovaný ve víku. Navíc je na vybaven kolečky pro snadnou manipulaci. (Globus, 2 490 Kč, akce do 16.7.)

Vyzkoušejte kávovou marinádu

Patříte mezi milovníky kávy? Využijte ji také v letní kuchyni. K ramp steaku se výborně hodí kávová marináda. Potřebujete na ni 2 stroužky česneku, hrnek silné kávy v pokojové teplotě, čtvrt šálku balzamikového octa, čtvrt šálku dijonské hořčice a čtvrt šálku cukru nebo medu. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, lžičku pepře, nasekanou červenou cibuli a sůl podle chuti. Tato lahodná marináda se postará do perfektní chuť jakéhokoli masa. Jen nezapomeňte marinovat minimálně hodinu předem.

Acidofilní mléko? Proč ne!

Další nevšední možnost, jak marinovat maso. Potřebujete acidofilní mléko, česnek, majoránku, pepř a sůl. Vše stačí smíchat a okořenit přesně dle vaší chuti. Ne příliš známá, přesto velmi chutná marináda si poradí s jakýmkoli druhem masa. Zkusíte ji? 

TIP: Servírujte stylově. S kamennou servírovací deskou budou vypadat skvěle steaky, burgery nebo jen sýrové občerstvení. (Tescoma, servírovací deska GrandCHEF s průměrem 30 cm za 239 Kč do 31.8.)