Česká pošta a AliExpress se spojily. Objednávky z Číny doručí do 10 dnů

Česká pošta a AliExpress se spojili. Objednávky z Číny doručí do 10 dnů Canva

Čínský internetový obchod AliExpress se spojil s Českou poštou. Pošta bude v rámci slevové akce čínského e-shopu 11. listopadu doručovat desítky tisíc jeho zásilek pro české zákazníky. Jedná se o pilotní projekt, který by měl odstartovat spolupráci, jejíž cílem je dohoda, aby se Česká republika v roce 2021 zařadila do skupiny zemí, ve kterých budou zásilky AliExpressu doručovány do deseti dnů od objednání.

Přečtěte si také

Výrobci nápojů v plechovkách mění design. Kofola či Rockstar více vsází na eleganci

Balík z Číny už za 10 dní doma

Česká pošta se dohodla s čínským prodejním portálem AliExpress na spolupráci, která by měla od roku 2021 zrychlit přepravu zásilek do Česka.

Dohodě předchází pilotní projekt – pošta při něm bude doručovat desítky tisíc zásilek e-shopu pro české zákazníky, a to konkrétně 11. listopadu, kdy na AliExpressu probíhá slevová akce. Balíčky budou odeslány přes speciální celní překladiště v Belgii, díky čemuž se k zákazníkům dostanou o dost rychleji, ideálně do čtrnácti dnů od objednání. 

Co je to AliExpress?

AliExpress je populární prodejní platformou, která byla spuštěna v roce 2010 v Číně. Kromě Čechů, kteří na něm velmi rádi nakupují, je populární také u zákazníků v Rusku, Spojených státech, Brazílii, Španělsku a ve Francii. AliExpress dokonce v loňském roce otevřel svou první kamennou prodejnu v Evropě poblíž Madridu.

Prodejní gigant z Číny AliExpress je oblíbený u tísíců českých zákazníků Canva

„Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku“ uvedl v tiskové zprávě o spolupráci pošty z čínským e-shopem manažer mezinárodního obchodu České pošty Martin Hurda.

Bez dodatečné daně a cla

Podle slov vedení České pošty budou mít zákazníci čínského e-shopu při doručení prostřednictvím největšího přepravce zásilek v Česku jistotu, že zásilka nebude zatížena při cestě do Česka dodatečnou daní z přidané hodnoty nebo clem. Balíky totiž budou předem vpuštěny do volného oběhu v rámci EU v Belgii. Velkou výhodou je, že pro zákazníky se při nákupech na AliExpressu nic nezmění.